FontosKérdés kategóriák: | Állatok, növények | Családi kapcsolatok | Egészség, életmód | Egyéb kérdések | Emberi kapcsolatok | Ezotéria, spiritualitás | Fogyókúrák, diéták | Gasztronómia, étel, ital | Gyerekvállalas, nevelés | Közlekedés | Kultúra és közösség | Műszaki eszközök | Otthon, lakás | Pénz, üzlet | Politika, jog | Sport, mozgás | Számítástechnika, IT | Szépségápolás, divat | Szerelem, párkapcsolat | Szórakozás, hobby | Tanulás, oktatás | Tudomány | Utazás | Ünnepek, évfordulók | Vallás, hitélet |
FontosInfok.hu kategóriák: | ÁllásInfo | BankInfo | BiztosításInfo | BoltInfo | EgészségInfo | GasztroInfo | GépjárműInfo | HirdetésInfo | IngatlanInfo | KulturInfo | SzállásInfo | SzolgáltatásInfo | TelepülésInfo | UtazásInfo |
Menetrendek.net kategóriák: | BKK BKV menetrendek | Busz menetrendek | Hajó komp menetrendek | Jegyárak | Repülőgép menetrendek | Teleautós fuvarok | Térképek | Útvonaltervezés | Vasúti menetrendek |
|
Fontos Kérdések: Lehet valahogy csökkenteni egy bor savtartalmát? |
|
|
Kategória: Fontos Kérdések > Gasztronómia, étel, ital > Bor, sör, röviditalok |
Fontos Kérdést létrehozta: Anonim hozzászóló | 2016.02.24. 15:54 |
Új Fontos Kérdés indítása regisztráció nélkül >> | |
Válasz írása regisztráció nélkül >> | aporkalyha | 2016.02.25. 11:37 | #905 | Elõzmény: #862 | Válasz erre regisztráció nélkül >> | Rengeteg módon. A szénsavas-meszes savcsökkentéssel a saverősség sorrendjében fognak megkötődni a savak - tehát először a borkősav, aztán a citromsav, majd az almasav. Ha van számottevő ecetsav, az csak legvégül kötődne meg - tehát a gyakorlatban nem fog, ha csak nem nullázod ki a bor savtartalmát. A kalciumkarbonátos savmegkötés így felborítja a savak arányát a borban. Ezért szokás a gyakorlatban, borászati méretekben máshogy savat csökkenteni, de a te esetedben ez pont mindegy, így hagyjuk is :)
Neked pont jó lenne a kalciumkarbonát, de egy üveg lőre miatt halál fölösleges még akár ezzel is kísérletezgetni. Ha túl savas egy bor, akkor sem lesz jó, ha csökkented a savtartalmát. Ha túl savas borunk van, akkor az jó eséllyel a szőlő éretlenségére utal - ami így jó eséllyel fenolosan éretlen volt, így az életben nem lesz neki jó íze, akárhogy savcsökkentgetsz. Egy üvegért meg svédtornázni vele, tényleg értelmetlen, főleg, mivel az az egy üveg is értéktelen.
aporkalyha |
| | |
|
Hasonló Fontos Kérdések ebben a témában | Kémia 9. osztály házifeladat? Tippek a megoldásra? | Úrhida-Székesfehérvár | Milyen porcelán lehet? | Miért titkolják a férfiak a könnyeiket? | Mennyit érhet a grochenthal porcelán | Mennyit érhet a grochenthal porcelán | Mennyit érhet a grochenthal porcelán |
|
|