Születésnapi újság Ajándék újságok 12 14 oldalas szülinapi újság gólyahír
Csodaszarvas régiség- Könyv Portál
Csodaszarvas Kulturális és Műkereskedelmi Portál: online piactér antik műtárgy  kortárs régiség könyv
Belépés | Regisztráció
Keresés az Antikrégiség.hu Piactéren Részletes keresés >>>
Kövesse az Antikrégiség.hu Portált Facebookon!!


Régiség kategóriák:
RSS feliratkozás: Antik bútor Antik bútor (5838)
RSS feliratkozás: Bélyeg Bélyeg (3056)
RSS feliratkozás: Egyéb régiség Egyéb régiség (4174)
RSS feliratkozás: Ékszer Ékszer (458)
RSS feliratkozás: Ezüst, fémtárgy Ezüst, fémtárgy (963)
RSS feliratkozás: Festmény Festmény (3428)
RSS feliratkozás: Grafika, rézkarc Grafika, rézkarc (597)
RSS feliratkozás: Hangszer Hangszer (667)
RSS feliratkozás: Képeslap Képeslap (1539)
RSS feliratkozás: Lámpa, csillár Lámpa, csillár (1087)
RSS feliratkozás: Militária, fegyver Militária, fegyver (838)
RSS feliratkozás: Műszaki tárgyak Műszaki tárgyak (1874)
RSS feliratkozás: Néprajzi tárgy Néprajzi tárgy (451)
RSS feliratkozás: Óra Óra (907)
RSS feliratkozás: Papírrégiség Papírrégiség (1311)
RSS feliratkozás: Pénz, érme Pénz, érme (1781)
RSS feliratkozás: Porcelán, kerámia Porcelán, kerámia (4339)
RSS feliratkozás: Szobor Szobor (905)
RSS feliratkozás: Textil, szőnyeg Textil, szőnyeg (1188)
RSS feliratkozás: Üveg, kristály Üveg, kristály (1107)
RSS feliratkozás: Vallási tárgyak Vallási tárgyak (253)


Könyv kategóriák:
RSS feliratkozás: Antik könyv Antik könyv (1890)
RSS feliratkozás: Életmód, egészség Életmód, egészség (264)
RSS feliratkozás: Gasztronómia Gasztronómia (159)
RSS feliratkozás: Gazdaság, üzlet Gazdaság, üzlet (55)
RSS feliratkozás: Gyerekkönyv Gyerekkönyv (489)
RSS feliratkozás: Idegen nyelvű Idegen nyelvű (361)
RSS feliratkozás: Irodalom, regény Irodalom, regény (1617)
RSS feliratkozás: Lemez, CD, DVD Lemez, CD, DVD (955)
RSS feliratkozás: Műszaki könyv Műszaki könyv (355)
RSS feliratkozás: Művészeti könyv Művészeti könyv (869)
RSS feliratkozás: Nyelvkönyv, szótár Nyelvkönyv, szótár (170)
RSS feliratkozás: Régi diafilm Régi diafilm (157)
RSS feliratkozás: Régi újság, folyóirat Régi újság, folyóirat (1648)
RSS feliratkozás: Sport Sport (169)
RSS feliratkozás: Tankönyv Tankönyv (507)
RSS feliratkozás: Történelem Történelem (495)
RSS feliratkozás: Tudományos könyv Tudományos könyv (487)
RSS feliratkozás: Útikönyv, földrajz Útikönyv, földrajz (265)
RSS feliratkozás: Vallási könyv Vallási könyv (563)


Galéria: online tárlatok
RSS feliratkozás: Festmény kiállítás Festmény kiállítás
RSS feliratkozás: Fotográfia kiállítás Fotográfia kiállítás
RSS feliratkozás: Iparművészet Iparművészet
RSS feliratkozás: Kerámia kiállítás Kerámia kiállítás
RSS feliratkozás: Szobor kiállítás Szobor kiállítás
RSS feliratkozás: Textil kiállítás Textil kiállítás
RSS feliratkozás: Történelmi kiállítás Történelmi kiállítás
Segítség:
Hogyan adjak el?
Hogyan vásároljak?
Kövessen minket!
Kövesse az Antikrégiség.hu TV adásait a YOUTUBE-on!
Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Twitteren!! Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Twitteren!!
Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Facebookon!! Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Facebookon!!
Hirdetések
Csodaszarvas ebolt
RSS feliratkozás: Hírek ÖSSZES HÍR RSS feliratkozás: Árverési hírek ÁRVERÉSI HÍREKRSS feliratkozás: Kulturális hírek KULTURÁLIS HÍREKRSS feliratkozás: Történelmi hírek TÖRTÉNELMI HÍREK RSS feliratkozás: Mozgóképes hírek MOZGÓKÉPES HÍREK RSS feliratkozás: Naptár időpontok NAPTÁR

18. Műgyűjtők éjszakája - 2011. március 10.

Megosztás

2011.03.07. | Kulturális hírek

Továbbítás e-mailben | Nyomtatás
18. Műgyűjtők éjszakája - 2011. március 10., csütörtök, 17-24 h Budapest, V. kerület Falk Miksa, Balaton, Markó utca és Szent István körút. Majd öt esztendeje indult és az azóta eltelt tizenhét alkalom mindegyikén színesebbnél színesebb programok zajlottak a rendezvényen, 2011. március 10-én pedig már a 18. Műgyűjtők éjszakájára kerül sor.

Ezúttal is remek képzőművészeti eseményeken vehetnek részt a vizuális kultúra iránt érdeklődők és a képzőművészetet megismerni kívánók a budapesti galéria-negyedben; az V. kerületi Falk Miksa utcában és környékén délután 5 órától éjfélig. A Műgyűjtők éjszakájának összes programja továbbra is ingyenes. A március 10-i rendezvény alkalmából hat kortárs képzőművészeti kiállítást, egy tematikus és egy magángyűjteményből válogatott tárlatot tekinthetnek meg az érdeklődők, de állandó kiállításokkal is várják a nagyérdeműt, és mint eddig mindig, ezúttal is színesíti a programot egy jazz-koncert.
A Kálmán Makláry Fine Arts Gallery a magyar származású kortárs képzőművészek egyik legismertebbike, Csernus Tibor alkotásaiból szervez kiállítást. A galéria 2007-ben, a festő 80 éves korában rendezett műveiből egyéni tárlatot, ez volt az utolsó, még életében létrejött egyéni kiállítás, melyet a hazai közönség is láthatott. A most megnyíló tárlattal a galéria emléket kíván állítani a 20. század második felének hagyományos figuratív festészetében a legkiemelkedőbb alkotók közé tartozó Csernusnak. A kiállítás premierje is tartalmasnak ígérkezik, hiszen a tárlatot Kratochwill Mimi művészettörténész és Lajta Gábor festőművész nyitja majd meg.


Egy másik kiemelkedő alkotó, Konok Tamás, Kossuth-díjas festőművész elmúlt húsz évben készített Mikroludium sorozatából mutat be ötvenhárom darabos válogatást a Prestige Galéria. A vegyes technikával készült művek közös jellemzője, hogy mindegyik egy-egy 30x30 centiméteres keretbe foglalható. Az alkotások minimalista eszközökkel képesek érzékeltetni a sík és a tér, a szín és a forma, a geometrikus és architektonikus elemek elválaszthatatlan kapcsolatát. A modern absztrakció hagyományait követő mester puritán, szűkszavú munkái a statikusságot feloldó dinamikáról és energiáról árulkodnak.
A művek kis méreteik ellenére egyszerre "nagyvonalúak" és költőien cizelláltak.
A kiállítást Kozák Csaba művészeti író nyitja majd meg a Műgyűjtők éjszakáján.
A Pintér Galéria és Aukciósház ezúttal is több programmal várja az érdeklődőket, így Szent Patrik napja tiszteletére az Ír Nagykövetség az ír-magyar kapcsolatok egyik szimbolikus tárgyának bemutatását vállalta a galériában: a győri Könnyező Szűz Mária kegykép történetét ismerheti meg a közönség a tárlaton, emellett a győri kincstár egyházi gyűjteményéből láthatnak az érdeklődők válogatást, melyek kapcsolódnak a kegytárgyhoz. Az est második programja Prutkay Péter: Dobozolt kor-képek című nagyszabású kiállításának megnyitója, a tárlatot Wehner Tibor nyitja meg. A dobozokba komponált alkotásokban a régi és az új rekvizitum, az ereklye és a tömegtermelési tucat-tárgy, a kordokumentum és az autonóm mű-kreáció szabadon találkozik, keveredik, és szervesen egyesül. A dobozba zárt, színpadszerű térben a kezdeti motívumok, illetve szimbolikus töltetű tárgyak - például a fészek, a tojás, a labirintus - mellett egyre több a közelmúltra és a jelenkorra hivatkozó tárgy, tömegkultúra-árucikk, illetve ezek ironikus szemlélettel átalakított darabjai.

Prutkay Péter kollázselvre és kollázstechnikára alapozott alkotómódszerével készült, az abszurditásokat és az iróniát is jócskán magába foglaló művek megtekintése bizonyára mindazok számára kellemes élményt nyújtanak majd, akik ellátogatnak a kiállításra. Az Artkatakomba Erdős Mária - Plüss Projekt című tárlatával vesz részt az eseményen. A kiállítás a fiatal művész első önálló tárlata, a bemutatott képanyag pedig a gyermeki képzelőerőből kiindulva Erdős Mária saját gyermekkori élményein át próbál közelíteni egy "teremtő" gondolat felé. Állatokról mintázott plüssfigurák digitális képét, majd annak festett másolatát készítette el úgy, hogy a végeredmény az élőből élettelen felé tartó folyamat bemutatása legyen.

Az Artkatakomba Galéria a Műgyűjtők Éjszakáján tematikus tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket, az este folyamán két alkalommal is kalauzolja majd az érdeklődőket az alkotások között maga a művész, de a plüss-portrék alanyaival is találkozhat a nagyérdemű, ezáltal részese lehet majd egy olyan pillanatnak, amikor egy időben és egy helyen van jelen. A Bardoni Galéria ismét egy kiváló magyar kortársat mutat be. Ezúttal Makláry Kálmán festőművész legújabb absztrakt alkotásaival ismerkedhet meg a látogató. Művészetét - egyik franciaországi kiállításához ajánlást írva - Chagall világával rokonították. Az alkotó sajátos képzőművészeti közelítéssel értelmezi és mutatja be a bennünket körbevevő világot. Munkái egyszerre lendületesek és visszafogottak, úgy szín- és formavilágukban, mint a művész motívikus vonzódásaiban.A B55 galéria is két kortárs művész kiállításával várja a közönséget a Műgyűjtők éjszakáján: Gál András budapesti és Dirk Ratke berlini művész közös tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők.
Egy nem mindennapi magángyűjtemény darabjait mutatja be a MissionArt Galéria tárlatvezetéssel egybekötve az est folyamán. A kiállított alkotások nagy része a két világháború közötti magyar művészetet reprezentálja olyan kiemelkedő alkotókkal, mint Aba-Novák Vilmos, Basilides Barna, Bene Géza, Gábor Jenő, Ferenczy Noémi, Kádár Béla, Perlrott Csaba Vilmos, Schönberger Armand és Vörös Géza.

A Nemes Galériában XIX. és XX. századi magyar festmények, grafikák, valamint régi külföldi mesterek alkotásaiból kaphatnak ízelítőt az érdeklődők, míg az Artcore Antik & Designban a kényelmet és használhatóságot az igényes egyediséggel ötvöző XX. századi bútorokkal ismerkedhet meg a nagyérdemű.
Ezúttal sem marad el a már megszokott jazz-est a Pintér Galériában: ismét a fantasztikus Grencsó és barátai formáció koncertezik este 20.30-tól. A Műgyűjtők éjszakájának összes programja ezúttal is ingyenes.


Web-elérhetőség: www.mugyujtokejszakaja.hu
Hozzászólások: Új hozzászólás
Még nincs hozzászólás
Legfrissebb mozgóképes hírünk:
Legfrissebb fórum témáink:
Porcelán monogram
Milyen lámpa test?
Kik rejtőznek a szignók mögött?
Segítségre lenne szükségem!
Ki lehet Ő?
Fára festett olaj
Antik varrógép
Mennyit ér ez a váza?
Segítség milyen jelzés ez
Segítség!
Antikregiseg.hu műkincsportál: Régiségbolt és Antikvárium egy helyen
Csodaszarvas műkereskedelmi portál

Honlapunkról
Hogyan adhatok el?
Hogyan vásárolhatok?Ingyenes hirdetésfeladás!

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Írjon nekünk!
Hírlevelet kérek

Művész adatbázis
Művészeti fogalomtár
Antikrégiség.hu Mesetár Antikrégiség.hu Akadémia

Videók
Árverési hírek
Kulturális hírek
Történelmi hírek

KÖVESSEN MINKET: Facebook KÖVESSEN MINKET: Twitter KÖVESSEN MINKET: Youtube KÖVESSEN MINKET: Google+ KÖVESSEN MINKET: Pinterest
© 2018 Antikrégiség.hu | Hírlevél | Elérhetőség | Üzletszabályzat | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Antikrégiség.hu adatvédelmi elvei