42. Debreceni Virágkarnevál 2011.08.15. - 21. | Antikrégiség.hu
Születésnapi újság Ajándék újságok
Antikregiseg.hu mûkincsportál: Régiségbolt és Antikvárium egy helyen
Csodaszarvas Kulturális és Mûkereskedelmi Portál: online piactér antik mûtárgy  kortárs régiség könyv
Keresés az Antikrégiség.hu Piactéren Részletes keresés >>>
Kövesse az Antikrégiség.hu Portált Facebookon!!


Régiség kategóriák:
RSS feliratkozás: Antik bútor Antik bútor (6287)
RSS feliratkozás: Bélyeg Bélyeg (3237)
RSS feliratkozás: Egyéb régiség Egyéb régiség (3720)
RSS feliratkozás: Ékszer Ékszer (359)
RSS feliratkozás: Ezüst, fémtárgy Ezüst, fémtárgy (897)
RSS feliratkozás: Festmény Festmény (3286)
RSS feliratkozás: Grafika, rézkarc Grafika, rézkarc (539)
RSS feliratkozás: Hangszer Hangszer (701)
RSS feliratkozás: Képeslap Képeslap (1381)
RSS feliratkozás: Lámpa, csillár Lámpa, csillár (1026)
RSS feliratkozás: Militária, fegyver Militária, fegyver (733)
RSS feliratkozás: Műszaki tárgyak Műszaki tárgyak (1981)
RSS feliratkozás: Néprajzi tárgy Néprajzi tárgy (430)
RSS feliratkozás: Óra Óra (835)
RSS feliratkozás: Papírrégiség Papírrégiség (1268)
RSS feliratkozás: Pénz, érme Pénz, érme (1644)
RSS feliratkozás: Porcelán, kerámia Porcelán, kerámia (4385)
RSS feliratkozás: Szobor Szobor (810)
RSS feliratkozás: Textil, szőnyeg Textil, szőnyeg (1222)
RSS feliratkozás: Üveg, kristály Üveg, kristály (1077)
RSS feliratkozás: Vallási tárgyak Vallási tárgyak (242)


Könyv kategóriák:
RSS feliratkozás: Antik könyv Antik könyv (1866)
RSS feliratkozás: Életmód, egészség Életmód, egészség (237)
RSS feliratkozás: Gasztronómia Gasztronómia (186)
RSS feliratkozás: Gazdaság, üzlet Gazdaság, üzlet (59)
RSS feliratkozás: Gyerekkönyv Gyerekkönyv (449)
RSS feliratkozás: Idegen nyelvű Idegen nyelvű (362)
RSS feliratkozás: Irodalom, regény Irodalom, regény (1759)
RSS feliratkozás: Lemez, CD, DVD Lemez, CD, DVD (1219)
RSS feliratkozás: Műszaki könyv Műszaki könyv (318)
RSS feliratkozás: Művészeti könyv Művészeti könyv (784)
RSS feliratkozás: Nyelvkönyv, szótár Nyelvkönyv, szótár (176)
RSS feliratkozás: Régi diafilm Régi diafilm (150)
RSS feliratkozás: Régi újság, folyóirat Régi újság, folyóirat (1691)
RSS feliratkozás: Sport Sport (170)
RSS feliratkozás: Tankönyv Tankönyv (541)
RSS feliratkozás: Történelem Történelem (477)
RSS feliratkozás: Tudományos könyv Tudományos könyv (459)
RSS feliratkozás: Útikönyv, földrajz Útikönyv, földrajz (244)
RSS feliratkozás: Vallási könyv Vallási könyv (579)


Galéria: online tárlatok
RSS feliratkozás: Festmény kiállítás Festmény kiállítás
RSS feliratkozás: Fotográfia kiállítás Fotográfia kiállítás
RSS feliratkozás: Iparművészet Iparművészet
RSS feliratkozás: Kerámia kiállítás Kerámia kiállítás
RSS feliratkozás: Szobor kiállítás Szobor kiállítás
RSS feliratkozás: Textil kiállítás Textil kiállítás
RSS feliratkozás: Történelmi kiállítás Történelmi kiállítás
Segítség:
Hogyan adjak el?
Hogyan vásároljak?
Kövessen minket!
Kövesse az Antikrégiség.hu TV adásait a YOUTUBE-on!
Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Twitteren!! Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Twitteren!!
Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Facebookon!! Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Facebookon!!
Hirdetések
Csodaszarvas ebolt
RSS feliratkozás: Hírek ÖSSZES HÍR RSS feliratkozás: Árverési hírek ÁRVERÉSI HÍREKRSS feliratkozás: Kulturális hírek KULTURÁLIS HÍREKRSS feliratkozás: Történelmi hírek TÖRTÉNELMI HÍREK RSS feliratkozás: Mozgóképes hírek MOZGÓKÉPES HÍREK RSS feliratkozás: Naptár idõpontok NAPTÁR

42. Debreceni Virágkarnevál 2011.08.15. - 21.

Megosztás

2011.08.14. | Kulturális hírek

Továbbítás e-mailben | Nyomtatás
Az idén 42. alkalommal kerül megrendezésre a Debreceni Virágkarnevál 2011.08.15.-21., amely ebben az évben is színes, pompás és különleges, örök élményt adó programokkal vár minden oda érkező látogatót a környékről, Debrecenből és az ország minden részéről.

Nagyitáshoz kattinson a képre! 42. Debreceni Virágkarnevál 2011.08.15. - 21.
A virágkarnevál Debrecen egyik legnagyobb és az ország egyik leglátogatottabb rendezvénye. Évente több százezer látogató kíváncsi a nem mindennapi virágkompozíciókra. Öt napon keresztül, folyamatos programok várják a szórakozásra, kikapcsolódásra vágyó látogatók százezreit. Könnyedebb műfajok is jelennek meg a Kossuth téren. A fellépők kiválasztásánál az ismertségen kívül a szervezők nagy figyelmet fordítottak, hogy az adott műfaj értéket közvetítsen az érdeklődők felé.

Európa egyetlen karneválja, amely ekkora virágkompozíciókat vonultat fel egyszerre. A történelmet tekintve, immár negyvenegy éves múltra visszatekintő rendezvény augusztus. 20, amely Szent István napjához és az új kenyér ünnepléséhez fűződik. A karneváli programok augusztus. 15-20-ig folyamatosan gondoskodnak az ünnepi hangulatról, amely zene, tánc és a virágok sokaságában telik. Az egyeztetések még folytatódnak, de a Békési Városi Fúvószenekar szóbeli meghívást kapott 2010 augusztusára, a nagy múltú Debreceni Virágkarneválra. Bagoly László karnagy a Békés Mátrixnak elmondta, nagy megtiszteltetés részükre a lehetőség, amely még tovább öregbítheti a zenekar hírnevét. Debrecen tehát újra virágba borul. A Debreceni Virágkarnevál már nem csupán egyetlen nap: az utóbbi években csaknem egyhetes szórakoztató centrummá bővült.

Egyedülálló Virágkompozíciók Debrecenben
Igényes szállás, változatos programok, örök élmények-Hajdúszoboszló Vendégház


42. Debreceni Virágkarnevál 2011

Debreceni Virágkarnevál (2011. augusztus 15. - 2011. augusztus 20.)
Kossuth tér, Nagyerdei stadion, Kölcsey Központ, Baltazár Dezső tér.Az idén 42. alkalommal kerül megrendezésre a Debreceni Virágkarnevál, amely ebben az évben is színes, pompás és különleges, örök élményt adó programokkal vár minden oda érkező látogatót a környékről, Debrecenből és az ország minden részéről. Kedves látogató, pihenjen meg Vendégházunkban Hajdúszoboszlón, nálunk megtalálja a nyugalmat egy mozgalmas nap után! A virágkarnevál Debrecen egyik legnagyobb és az ország egyik leglátogatottabb rendezvénye. Évente több százezer látogató kíváncsi a nem mindennapi virágkompozíciókra. Öt napon keresztül, folyamatos programok várják a szórakozásra, kikapcsolódásra vágyó látogatók százezreit. Könnyedebb műfajok is jelennek meg a Kossuth téren. A fellépők kiválasztásánál az ismertségen kívül a szervezők nagy figyelmet fordítottak, hogy az adott műfaj értéket közvetítsen az érdeklődők felé.

Európa egyetlen karneválja, amely ekkora virágkompozíciókat vonultat fel egyszerre. A történelmet tekintve, immár negyvenegy éves múltra visszatekintő rendezvény augusztus. 20, amely Szent István napjához és az új kenyér ünnepléséhez fűződik. A karneváli programok augusztus. 15-20-ig folyamatosan gondoskodnak az ünnepi hangulatról, amely zene, tánc és a virágok sokaságában telik. Az egyeztetések még folytatódnak, de a Békési Városi Fúvószenekar szóbeli meghívást kapott 2010 augusztusára, a nagy múltú Debreceni Virágkarneválra. Bagoly László karnagy a Békés Mátrixnak elmondta, nagy megtiszteltetés részükre a lehetőség, amely még tovább öregbítheti a zenekar hírnevét. Debrecen tehát újra virágba borul. A Debreceni Virágkarnevál már nem csupán egyetlen nap: az utóbbi években csaknem egyhetes szórakoztató centrummá bővült. Pihenjen meg nálunk, a szálláshely Hajdúszoboszló központjában helyezkedik el, Debrecen csak 20km távolságra található. Közvetlen buszjáratok, vonatjáratok segítik a gyors, kényelmes utazást a Cívis városba. Természetesen gépkocsival is könnyű, egyszerű közlekedés Hajdúszoboszlón, a Vendégháztól pedig egyenes út vezet Debrecenbe. Igényes szállás várja Önt , Debrecenhez közel, Hajdúszoboszlón.


A Debreceni Virágkarnevál története

A Debreceni Virágkarnevál régi idők óta jelen van a történelemben. A történetírók már 1905-ből is említést tesznek egy virágkorzóról. A rendezvény ez idő tájt még nem tartozott a városhoz, a patrícius polgárság nyaralóinak és a kerítéseinek díszítését, maguk a tulajdonosok csinálták . A virágkarnevál útvonalát két végén lezárták, csak jeggyel lehetett megnézni a pompázó eseményt. Az első kocsi már abban az időben is a várost képviselte, egy ötös fogattal, a bakon ültek a város színeit viselő egy hajtó és egy hajdú, a díszítésként pedig kék búzavirág és sárga akác tündökölt. A látvány egyedül álló volt már akkoriban is, a kocsisorban 23 fogat vándorolt végig az úton, a nézelődők pedig virágesővel köszöntötték a felvonulást. A zsűri tagjait szinte kivétel nélkül katonatisztek alkották.
Sok idő után 1966-ban kezdődött a Virágkarnevál történetének második része. Augusztus 20-án rendezték meg az alkotmány ünnepének tiszteletére az első igazi, látványos virágkarnevált. A szervezők világraszóló eseménynek tervezték. Néhány év múlva megjelentek a virágkarneválon egyre több külföldi művészeti csoportok is, akik látványos bemutatókkal gazdagították a rendezvényt. Napjainkban emberek milliói látogatják a Debreceni Virágkarnevált, nem csak belföldről, de külföldről is nagy számban érkeznek látogatók.Hogyan készítik a virág kocsit?
A virág kocsikat szárazvirágok ezreiből készítik el, amelyek mindig egy témára épülnek fel. Minden virágkompozíciót egy-egy teherautó szállít, melyre először a téma vázát alkotják meg vasvázra dolgozott fából, hungarocellből és egyéb anyagokból, majd ezekre kötik erősen a száraz- és élővirágokat. Természetesen, a teherautóból csak a kerekek látszanak ki. A faragások és a lakatosmunkák kezdeti folyamatai után a szárazvirágokat kezdik felhelyezni, akár két héttel a virágkarnevál kezdete előtt. Ez munka azonban 30-40 embert is igénybe vesz. Utolsó fázis a vágott virágok felhelyezése, melyek frissessége csak úgy marad meg, amennyiben közvetlenül a felvonulás előtt, 19-én éjszaka tűzik fel őket. A virág kocsiknak augusztus 20-án, reggel pontosan 6 órakor már teljes pompájukban kell állniuk. Minden évben hagyományok szerint a Szent Korona a nyitó kocsi, a további virág kompozíciókban mindig előfordul valamilyen mesebeli téma (pl. Ludas Matyi), általában látható valamilyen aktuális téma is.42. Debreceni Virágkarnevál útvonala 2011

A Debreceni Virágkarnevál már évtizedek óta hagyományos útvonalon halad végig: a színpompás karneváli menet reggel 8 órától a Nagy állomástól indul a Kossuth tér és a Kölcsey Központ érintésével az Egyetem sugárúton keresztül a Nagyerdei Stadionig. Az esti felvonulás 8 órától szintén a Nagy állomástól indul, a Piac utcán haladva, már csak a Kossuth térig tart menet.

42. Debreceni Virágkarnevál látványa 2011

A virágkarneváli munkálatok már hónapokkal előbb elkezdődnek, a kocsik díszítése pedig 2-3 héttel a rendezvény előtt kezdetét veszi. Hagyományokhoz illően különböző vállalatok, cégek díszítenek autót, amelyekhez akár 3 millió szál virágot is felhasználnak. Az évente 15-16 feldíszített kocsi között több mint 20 hazai és külföldi művészeti csoportok, tánccsoportok, zenekarok és mazsorett-együttesek mutatják be látványos produkciójukat a nagyközönség előtt. Néhány külföldi együttes már évek óta visszajáró vendégként szerepel, ilyen az olasz zászlóforgató csoport, akik mindig hatalmas sikert aratnak bemutatójukkal. A Nagyerdei Stadionban a zsűri dönt és a legötletesebb virágkompozíciók és a legjobb produkciók is díjakat kapnak. A látogató közönség pedig a délutáni órákban egészen közelről szemlélheti meg a kiállított virágkompozíciókat a Nagyerdei Stadionban.

Augusztus 15. és 21. között Debrecen utcáin számos program várja az idelátogatókat; hazai művészek, egyedi produkciók gondoskodnak a remek hangulatról.

A karneváli hét programja:

Augusztus 15. hétfő – ESTIKE

16 óra Kölcsey Központ
Virágok harca – kaktuszkiállítás
Virágok képekben – fotó kiállítás
Tiszta udvar, rendes ház – díjátadó

Augusztus 16. kedd – ORGONA

19. 30 Kölcsey Központ
Hass, alkoss, gyarapíts… - Komolyzene könnyedén
Közreműködik a debreceni Csokonai Színház kórusa, a Bányai Júlia Általános Iskola és AMI Lautitia gyermekkara, Corpus Harsona Kvartet, Somogyi-Tóth Dániel és Sárosi Dániel orgonaművészek, Bódi Marianna operaénekes, Haja Zsolt és Wágner Lajos operaénekesek

Kölcsey Ferenc emléktábla avató

Augusztus 17. szerda – VIOLA

16– 20 óra Baltazár Dezső tér
Lurkó liget – gyermekprogramok
20 óra Kossuth tér
Holdviola koncert - Táncház 650 táncossal

Augusztus 18. csütörtök – PIPACS

10– 20 óra Kölcsey központ
Karneváli frizura parádé
16– 20 óra Baltazár Dezső tér
Lurkó liget – gyerekprogramok
20 óra Kossuth tér
Ricardo Salsa Club - Kubai Salsa show

Augusztus 19. péntek – KIRÁLYLILIOM

16– 20 óra Baltazár Dezső tér
Lurkó liget – gyerekprogramok
Vendégünk Cegléd városa
Jótékonysági Laska Fesztivál a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára
20 óra Kossuth tér
Queen Memorial Concert Show
Látványos és izgalmas utazás a rockzene egyik legnagyobb alakjának, Freddy Mercurynak a zenei megidézésével.
Közreműködik: Csengeri Attila, Csordás Levente, Egyházi Géza, Hien, Kiss Szilvia, Koós Réka, Kovács Áron, Mészáros Árpád Zsolt, Vágó Bernadett, Végvári Eszter

Augusztus 20. szombat – SZÁZSZORSZÉP

8 óra Kerékpáros felvonulás
8– 12 óra Karneváli menet, virágkocsik művészeti csoportok felvonulása Debrecen utcáin
10– 13 óra Nagyerdei Stadion
Élő – kép és élő – zene karneváli látvány show

14-18 óra Nagyerdei Stadion
Virágkocsik közelről, a felvonuló virágkocsik kiállítása

15.30 óra Nagyerdei Stadion
Tánc! Zene! Mulatság! - a karneváli csoportok bemutatója
16 óra Baltazár Dezső tér
Virágkötészet – virágköltészet virágkötő mesterek látványos bemutatója
20 óra Piac utca
Virágkarnevál esti fényben
22 óra Kossuth tér
Utcabál

Augusztus 21. vasárnap, NEFELEJCS – Ne felejts!

20 óra Kossuth tér
Ráadás
Keresztes Ildikó, Wolf Kati, Varga Viktor
Közreműködik az Abrakazabra együttes
Hozzászólások: Új hozzászólás
Még nincs hozzászólás
Legfrissebb mozgóképes hírünk:
Legfrissebb fórum témáink:
Kik rejtőznek a szignók mögött?
Porcelán készlet beazonosítása
festő szignó alapján
Porcelán jelzés keresés
NFT technológiák
comune di ferrara
Kérdés
Porcelán monogram
erről a jelzésről szeretnék többet tudni
Hollóházi porcelán szett
Antikregiseg.hu mûkincsportál: Régiségbolt és Antikvárium egy helyen
Csodaszarvas mûkereskedelmi portál
Megtalál minket Qr kód alapján is KÖVESSEN MINKET: Facebook KÖVESSEN MINKET: Twitter KÖVESSEN MINKET: Youtube KÖVESSEN MINKET: Google+ KÖVESSEN MINKET: Pinterest

Honlapunkról
Hogyan adhatok el?
Hogyan vásárolhatok?
Ingyenes hirdetésfeladás!

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Írjon nekünk!
Hírlevelet kérek

Művész adatbázis
Művészeti fogalomtár
Antikrégiség.hu Mesetár
Antikrégiség.hu Akadémia

Videók
Árverési hírek
Kulturális hírek

Történelmi hírek

© 2022 Antikrégiség.hu | Hírlevél | Elérhetõség | Üzletszabályzat | Médiaajánlat | Szerzõi jogok | Antikrégiség.hu adatvédelmi elvei