Cézanne, Mapplethorpe, Aj Vej-vej - A legizgalmasabb kiállítások 2012-ben | Antikrégiség.hu
Születésnapi újság Ajándék újságok
Antikregiseg.hu mûkincsportál: Régiségbolt és Antikvárium egy helyen
Csodaszarvas Kulturális és Mûkereskedelmi Portál: online piactér antik mûtárgy  kortárs régiség könyv
Keresés az Antikrégiség.hu Piactéren Részletes keresés >>>
Kövesse az Antikrégiség.hu Portált Facebookon!!


Régiség kategóriák:
RSS feliratkozás: Antik bútor Antik bútor (6286)
RSS feliratkozás: Bélyeg Bélyeg (3237)
RSS feliratkozás: Egyéb régiség Egyéb régiség (3720)
RSS feliratkozás: Ékszer Ékszer (359)
RSS feliratkozás: Ezüst, fémtárgy Ezüst, fémtárgy (897)
RSS feliratkozás: Festmény Festmény (3286)
RSS feliratkozás: Grafika, rézkarc Grafika, rézkarc (539)
RSS feliratkozás: Hangszer Hangszer (701)
RSS feliratkozás: Képeslap Képeslap (1381)
RSS feliratkozás: Lámpa, csillár Lámpa, csillár (1026)
RSS feliratkozás: Militária, fegyver Militária, fegyver (733)
RSS feliratkozás: Műszaki tárgyak Műszaki tárgyak (1981)
RSS feliratkozás: Néprajzi tárgy Néprajzi tárgy (430)
RSS feliratkozás: Óra Óra (835)
RSS feliratkozás: Papírrégiség Papírrégiség (1268)
RSS feliratkozás: Pénz, érme Pénz, érme (1644)
RSS feliratkozás: Porcelán, kerámia Porcelán, kerámia (4385)
RSS feliratkozás: Szobor Szobor (810)
RSS feliratkozás: Textil, szőnyeg Textil, szőnyeg (1222)
RSS feliratkozás: Üveg, kristály Üveg, kristály (1077)
RSS feliratkozás: Vallási tárgyak Vallási tárgyak (242)


Könyv kategóriák:
RSS feliratkozás: Antik könyv Antik könyv (1866)
RSS feliratkozás: Életmód, egészség Életmód, egészség (237)
RSS feliratkozás: Gasztronómia Gasztronómia (186)
RSS feliratkozás: Gazdaság, üzlet Gazdaság, üzlet (59)
RSS feliratkozás: Gyerekkönyv Gyerekkönyv (449)
RSS feliratkozás: Idegen nyelvű Idegen nyelvű (362)
RSS feliratkozás: Irodalom, regény Irodalom, regény (1759)
RSS feliratkozás: Lemez, CD, DVD Lemez, CD, DVD (1219)
RSS feliratkozás: Műszaki könyv Műszaki könyv (318)
RSS feliratkozás: Művészeti könyv Művészeti könyv (784)
RSS feliratkozás: Nyelvkönyv, szótár Nyelvkönyv, szótár (176)
RSS feliratkozás: Régi diafilm Régi diafilm (150)
RSS feliratkozás: Régi újság, folyóirat Régi újság, folyóirat (1691)
RSS feliratkozás: Sport Sport (170)
RSS feliratkozás: Tankönyv Tankönyv (541)
RSS feliratkozás: Történelem Történelem (477)
RSS feliratkozás: Tudományos könyv Tudományos könyv (459)
RSS feliratkozás: Útikönyv, földrajz Útikönyv, földrajz (244)
RSS feliratkozás: Vallási könyv Vallási könyv (579)


Galéria: online tárlatok
RSS feliratkozás: Festmény kiállítás Festmény kiállítás
RSS feliratkozás: Fotográfia kiállítás Fotográfia kiállítás
RSS feliratkozás: Iparművészet Iparművészet
RSS feliratkozás: Kerámia kiállítás Kerámia kiállítás
RSS feliratkozás: Szobor kiállítás Szobor kiállítás
RSS feliratkozás: Textil kiállítás Textil kiállítás
RSS feliratkozás: Történelmi kiállítás Történelmi kiállítás
Segítség:
Hogyan adjak el?
Hogyan vásároljak?
Kövessen minket!
Kövesse az Antikrégiség.hu TV adásait a YOUTUBE-on!
Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Twitteren!! Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Twitteren!!
Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Facebookon!! Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Facebookon!!
Hirdetések
Csodaszarvas ebolt
RSS feliratkozás: Hírek ÖSSZES HÍR RSS feliratkozás: Árverési hírek ÁRVERÉSI HÍREKRSS feliratkozás: Kulturális hírek KULTURÁLIS HÍREKRSS feliratkozás: Történelmi hírek TÖRTÉNELMI HÍREK RSS feliratkozás: Mozgóképes hírek MOZGÓKÉPES HÍREK RSS feliratkozás: Naptár idõpontok NAPTÁR

Cézanne, Mapplethorpe, Aj Vej-vej - A legizgalmasabb kiállítások 2012-ben

Megosztás

2012.01.02. | Kulturális hírek

Továbbítás e-mailben | Nyomtatás
Noha nincsenek könnyű gazdasági helyzetben, izgalmas kiállítási programmal készülnek 2012-re a nagy budapesti múzeumok; a fővárosba érkeznek többek között Cézanne, Aj Vej-vej és Mapplethorpe művei, míg Munkácsy Honfoglalása először hagyja el az Országgyűlés épületét.

A Szépművészeti Múzeum 2012-ben nyíló első kiállítása a 19. századi grafikatörténet egyik legkiválóbb képviselője, Honoré Daumier és kortársai rajzaiból nyújt gazdag válogatást. A március végétől látogatható, St. Gallen-i kalandok című tárlat a nagy hatású Erker-komplexum legfényesebb korszakát idézi fel többek közt Hans Hartung, Antoni Tápies és Günther Uecker munkáin keresztül. Ugyanekkor A modern fotóművészet születése címmel folytatódik a múzeum fotográfiai kiállítássorozata, amely a 20. század első három évtizedének történetére fókuszál, a nemzetközi anyag mellett André Kertész, Moholy-Nagy László, Pécsi József és Escher Károly képeiből válogatva.

Pieter Brueghel korának Németalföldjére viszi el a látogatót a Szépművészeti június közepén nyíló tárlata, míg augusztusban Kína kortárs művészetébe kaphat bepillantást a közönség. A múzeum tervei szerint ősszel érkeznek Budapestre az "Aranygyapjú országa", a mai Grúzia területén fekvő ókori Kolkhisz aranykincsei.
A 2012-es budapesti kiállítási program egyik legjelentősebb eseményeként nyílik meg október végén a Cézanne és a múlt című tárlat, amely a kiemelkedő jelentőségű francia festő életművét és a múlthoz való viszonyát kívánja áttekinteni 80-100 Cézanne-festményen, rajzon és akvarellen keresztül, párhuzamba állítva azokat 16-19. századi mesterek 30-40 alkotásával.

A Műcsarnokban január végétől látható az elsősorban acélszobrairól ismert francia Bernar Venet tárlata, majd április közepétől kortárs kolozsvári képzőművészek (többek között Berszán Zsolt, Mircea Cantor, Ciprian Muresan és Veres Szabolcs) állítanak ki. Mi a magyar most? címmel keres kortárs válaszokat El-Hassan Róza, Fehér László, Szurcsik József és társaik kiállítása, majd az évet Bukta Imre Másik Magyarország című tárlata zárja.
Mélycsarnok névvel 2011 végére új kiállítóhely jött létre az épület alagsorában, amely először Seres Szilvia, majd február végétől a világhírű performanszművész, Marina Abramovic munkáinak ad helyet. Magyarósi Éva "láthatatlan rajzainak" bemutatkozása után június végén Budapestre érkezik Christian Marclay Óra című, a 2011-es Velencei Biennálén Arany Oroszlánnal díjazott, 24 órás videómunkája, ősszel pedig a svájci Fischli/Weiss páros állít ki. A Mélycsarnok 2012-es programja a világ talán legismertebb street-art művésze, Banksy tárlatával zárul.

Az Ernst Múzeumban januártól a nem ritkán provokatív munkákkal jelentkező lengyel Natalia LL kiállítása lesz látható, majd áprilisban a Derkovits-ösztöndíjasok mutatkozhatnak be. Kelemen Károly tárlata után július közepén nyílik az Ernst centenáriumi kiállítása, amely Egon Schiele, Marc Chagall, Francis Bacon, Arnulf Rainer, Cindy Sherman és Andres Serrano munkáit is felvonultatja, de az év végére is marad neves kiállító: a hazájában jelenleg politikai üldöztetésnek kitett világhírű kínai alkotó, Aj Vej-vej túlnyomórészt fotókból álló anyaga érkezik az Ernstbe.

A tavasztól a Szépművészeti Múzeummal közös irányítás alatt működő Magyar Nemzeti Galéria (MNG) első 2012-es kiállítása az új alaptörvény hatályba lépése előtt tiszteleg: a Hősök, királyok, szentek című tárlat közönsége több mint száz, javarészt nagyméretű történelmi tablóval, portréval és dokumentummal, többek között Munkácsy Mihálynak - a parlament épületét most először elhagyó - Honfoglalás című festményével találkozhat január 3-tól.

A Galéria következő kiállítása az 1892 és 1914 közötti magyar művészi sokszorosított grafika történetét mutatja be áprilistól, majd a londoni olimpia idejére időzített Művészet és sport című tárlat az elmúlt évszázad művészet- és sporttörténetének párhuzamos bemutatására vállalkozik. Ősz elejétől késő középkori és kora újkori címereslevelekkel és címeres emlékekkel találkozhatnak az MNG látogatói, majd novemberben Derkovits Gyula életművéből nyílik monografikus nagykiállítás.
Megyik János életműkiállításával kezdődik márciusban a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) jövő évi programja; a tárlat az ötvenes évek végétől napjainkig született műveket vonultat fel. Gróf Ferenc és Jean-Baptiste Naudy művészpárosának, a Société Réaliste-nak Empire, State, Building címmel a Lumú szentel először retrospektív jellegű kiállítást, majd május végétől a múzeum a huszadik századi fotográfia egyik legfontosabb művésze, Robert Mapplethorpe munkáiból mutat be reprezentatív keresztmetszetet.

A Lumú gyűjteményéből válogatva kutatja a művész gyakran kettős szerepét a júliusban nyíló, A hős, a hősnő és a szerző című tárlat. Ősszel előbb a generációjának nemzetközi szinten legelismertebb alkotói közé tartozó Lakner Antal művészetének eddigi legátfogóbb, retrospektív jellegű bemutatására vállalkozik a Lumú, majd az intézmény tervei szerint a huszadik század talán legnevesebb avantgárd zeneszerzője, John Cage képzőművészeti installációi, kottajellegű grafikai alkotásai érkeznek Budapestre.

Az Iparművészeti Múzeumban (IMM) a Budapesti Tavaszi Fesztivállal együtt nyíló Art Deco és a modernizmus című tárlat a magyarországi lakásművészetet mutatja be 1920 és 1940 között. Az Art and Design for all című nagykiállítás a londoni Victoria and Albert Múzeum kincseiből nyújt reprezentatív válogatást május végétől 400 műtárggyal 1000 négyzetméteren.

Forrás: MTI

Hozzászólások: Új hozzászólás
Még nincs hozzászólás
Legfrissebb mozgóképes hírünk:
Legfrissebb fórum témáink:
Kik rejtőznek a szignók mögött?
Melyik festő aláírása lehet ez?
Porcelán készlet beazonosítása
festő szignó alapján
Porcelán jelzés keresés
NFT technológiák
comune di ferrara
Kérdés
Porcelán monogram
erről a jelzésről szeretnék többet tudni
Antikregiseg.hu mûkincsportál: Régiségbolt és Antikvárium egy helyen
Csodaszarvas mûkereskedelmi portál
Megtalál minket Qr kód alapján is KÖVESSEN MINKET: Facebook KÖVESSEN MINKET: Twitter KÖVESSEN MINKET: Youtube KÖVESSEN MINKET: Google+ KÖVESSEN MINKET: Pinterest

Honlapunkról
Hogyan adhatok el?
Hogyan vásárolhatok?
Ingyenes hirdetésfeladás!

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Írjon nekünk!
Hírlevelet kérek

Művész adatbázis
Művészeti fogalomtár
Antikrégiség.hu Mesetár
Antikrégiség.hu Akadémia

Videók
Árverési hírek
Kulturális hírek

Történelmi hírek

© 2022 Antikrégiség.hu | Hírlevél | Elérhetõség | Üzletszabályzat | Médiaajánlat | Szerzõi jogok | Antikrégiség.hu adatvédelmi elvei