Art Market Budapest 2014. október 9-12. | Antikrégiség.hu
Születésnapi újság Ajándék újságok
Antikregiseg.hu mûkincsportál: Régiségbolt és Antikvárium egy helyen
Csodaszarvas Kulturális és Mûkereskedelmi Portál: online piactér antik mûtárgy  kortárs régiség könyv
Keresés az Antikrégiség.hu Piactéren Részletes keresés >>>
Kövesse az Antikrégiség.hu Portált Facebookon!!


Régiség kategóriák:
RSS feliratkozás: Antik bútor Antik bútor (6286)
RSS feliratkozás: Bélyeg Bélyeg (3237)
RSS feliratkozás: Egyéb régiség Egyéb régiség (3719)
RSS feliratkozás: Ékszer Ékszer (359)
RSS feliratkozás: Ezüst, fémtárgy Ezüst, fémtárgy (896)
RSS feliratkozás: Festmény Festmény (3291)
RSS feliratkozás: Grafika, rézkarc Grafika, rézkarc (544)
RSS feliratkozás: Hangszer Hangszer (702)
RSS feliratkozás: Képeslap Képeslap (1381)
RSS feliratkozás: Lámpa, csillár Lámpa, csillár (1028)
RSS feliratkozás: Militária, fegyver Militária, fegyver (733)
RSS feliratkozás: Műszaki tárgyak Műszaki tárgyak (1982)
RSS feliratkozás: Néprajzi tárgy Néprajzi tárgy (430)
RSS feliratkozás: Óra Óra (835)
RSS feliratkozás: Papírrégiség Papírrégiség (1268)
RSS feliratkozás: Pénz, érme Pénz, érme (1644)
RSS feliratkozás: Porcelán, kerámia Porcelán, kerámia (4376)
RSS feliratkozás: Szobor Szobor (810)
RSS feliratkozás: Textil, szőnyeg Textil, szőnyeg (1222)
RSS feliratkozás: Üveg, kristály Üveg, kristály (1077)
RSS feliratkozás: Vallási tárgyak Vallási tárgyak (242)


Könyv kategóriák:
RSS feliratkozás: Antik könyv Antik könyv (1866)
RSS feliratkozás: Életmód, egészség Életmód, egészség (237)
RSS feliratkozás: Gasztronómia Gasztronómia (186)
RSS feliratkozás: Gazdaság, üzlet Gazdaság, üzlet (59)
RSS feliratkozás: Gyerekkönyv Gyerekkönyv (449)
RSS feliratkozás: Idegen nyelvű Idegen nyelvű (362)
RSS feliratkozás: Irodalom, regény Irodalom, regény (1757)
RSS feliratkozás: Lemez, CD, DVD Lemez, CD, DVD (1219)
RSS feliratkozás: Műszaki könyv Műszaki könyv (318)
RSS feliratkozás: Művészeti könyv Művészeti könyv (784)
RSS feliratkozás: Nyelvkönyv, szótár Nyelvkönyv, szótár (176)
RSS feliratkozás: Régi diafilm Régi diafilm (150)
RSS feliratkozás: Régi újság, folyóirat Régi újság, folyóirat (1692)
RSS feliratkozás: Sport Sport (171)
RSS feliratkozás: Tankönyv Tankönyv (541)
RSS feliratkozás: Történelem Történelem (477)
RSS feliratkozás: Tudományos könyv Tudományos könyv (459)
RSS feliratkozás: Útikönyv, földrajz Útikönyv, földrajz (244)
RSS feliratkozás: Vallási könyv Vallási könyv (579)


Galéria: online tárlatok
RSS feliratkozás: Festmény kiállítás Festmény kiállítás
RSS feliratkozás: Fotográfia kiállítás Fotográfia kiállítás
RSS feliratkozás: Iparművészet Iparművészet
RSS feliratkozás: Kerámia kiállítás Kerámia kiállítás
RSS feliratkozás: Szobor kiállítás Szobor kiállítás
RSS feliratkozás: Textil kiállítás Textil kiállítás
RSS feliratkozás: Történelmi kiállítás Történelmi kiállítás
Segítség:
Hogyan adjak el?
Hogyan vásároljak?
Kövessen minket!
Kövesse az Antikrégiség.hu TV adásait a YOUTUBE-on!
Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Twitteren!! Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Twitteren!!
Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Facebookon!! Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Facebookon!!
Hirdetések
Csodaszarvas ebolt
RSS feliratkozás: Hírek ÖSSZES HÍR RSS feliratkozás: Árverési hírek ÁRVERÉSI HÍREKRSS feliratkozás: Kulturális hírek KULTURÁLIS HÍREKRSS feliratkozás: Történelmi hírek TÖRTÉNELMI HÍREK RSS feliratkozás: Mozgóképes hírek MOZGÓKÉPES HÍREK RSS feliratkozás: Naptár idõpontok NAPTÁR

Art Market Budapest 2014. október 9-12.

Megosztás

2014.10.02. | Kulturális hírek

Továbbítás e-mailben | Nyomtatás
Budapest. – 2014. október 9 - 12. között látogatható az Art Market Budapest nemzetközi képzőművészeti kiállítás és vásár, amely a kelet-európai régió vezető kortárs vásáraként és Magyarország legnagyobb művészeti kiállításaként vonzza Budapestre a közönség figyelmét. Az idén negyedik alkalommal megnyíló seregszemle 2014-ben is új elemekkel bővül: az ART PHOTO BUDAPEST elnevezésű kiállítási szekció, mint Kelet- és Közép-Európa egyetlen nemzetközi fotóvására a fotóművészet egyik új európai fővárosaként igyekszik pozícionálni Budapestet; kiemelt programja keretében az Art Market Budapest 2014-ben VENDÉGVÁROSKÉNT BERLINt látja vendégül. Az eddigi sikerek, a látványosan növekvő nemzetközi érdeklődés alapján a szervezők a korábbiakat is meghaladó mennyiségű látogatót, mintegy 20 ország közel 100 kiállítóját várják az esemény négy napja alatt: a vásár idejére Budapest ismét Közép- és Kelet-Európa művészeti központjává, Európa egyik vonzó kulturális célpontjává válik majd. A szervezők a kiállítás kapcsán több mint 70 kiegészítő programot hoznak létre, ráadásul az Art Market Budapest idén első alkalommal az új arculattal és koncepcióval jelentkező CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kiemelt partnere.

Nagyitáshoz kattinson a képre! Art Market Budapest 2014. október 9-12.
ART MARKET BUDAPEST 2014 – SZÁMOKBAN

Az Art Market Budapest célja, hogy széles közönség számára biztosítson magas színvonalú nemzetközi művészeti élményt, egyúttal pedig a régió, és ezen belül is kiemelten Magyarország képzőművészeti választékára irányítsa a nemzetközi figyelmet. A közel 6.000 négyzetméteren felépülő kiállítás és vásár, illetve az azt kiegészítő nagyszabású köztéri szoborkiállítás mintegy 500 művész számára biztosít bemutatkozási lehetőséget. Az elmúlt években reprezentált több mint 20 kiállító nemzet az idei évben továbbiakkal bővül, az eseményre a következő országokból érkeznek kiállítók: Ausztria, Csehország, Horvátország, Írország, Kazahsztán, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, USA; a vásáron közel 100 kiállító vesz részt. A szervezők az eddigi rekordot is meghaladó látogatottságra számítanak, az eseményt a legutóbbi évben négy nap alatt 22 ezren tekintették meg.

ART PHOTO BUDAPEST – ÚJ FOTÓMŰVÉSZETI FŐVÁROS

A világ fotóművészetét jelentősen befolyásoló huszadik századi mesterek, Brassai, André Kertész, Robert Capa, Moholy-Nagy László és mások nyomdokain, a regionális összehasonlításban jelentősnek tekinthető múzeumi intézményrendszer által biztosított háttérrel, a vezető hazai galériák szinte mindegyikének portfoliójában megtalálható fotóművészek szakmai bázisán Magyarország számára kitörési lehetőséget jelenthet a kortárs fotóművészet nemzetközi kontextusba illesztése, az egyedülálló nemzetközi fotóművészeti választék Budapestre koncentrálása. Az Art Market Budapest keretében 2014-ben útjára induló ART PHOTO BUDAPEST szekció, egyben Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vására létrehozásával Budapestet a fotóművészet egyik új európai fővárosaként igyekeznek bemutatni és népszerűsíteni a szervezők.
Az ART PHOTO BUDAPEST a tíz országból érkező kiállítók jóvoltából már az első évben teljes kiállítási csarnokot, a Millenáris D épületét tölti meg magas színvonalú, máshol nem látható fotóművészeti tartalommal. A kiállításon a számos európai országból érkező galériák és Magyarország valamennyi jelentős fotóművészeti intézménye mellett többek között részt vesz a zágrábi Marinko Sudac Gyűjtemény, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb avantgárd művészeti magángyűjteménye és a luxemburgi székhelyű Európai Fotóhónapok Szövetsége is.
Október 11-én a szervezők szakmai napot szentelnek a témának, amelynek könyvbemutatóból és kerekasztal-beszélgetésekből álló programjára többek között a kelet-európai régió számos jelentős szakértője, köztük a belgrádi és a zágrábi művészeti akadémiák, a pozsonyi Fotográfusok Háza, az olmützi Modern Művészeti Múzeum fotógyűjteménye, a ljubljanai Photonic Moments fesztivál és más intézmények vezető képviselői érkeznek Budapestre.
A fotóművészet most Budapestre látogató barátai az Art Market Budapest stratégiai partnerei, a vásáron is különleges programmal bemutatkozó Capa Központ és Mai Manó Ház jóvoltából a Nagymező utcában – szintén a CAFe Budapest Fesztivál keretében - rendezett Fotóutca Fesztiválon tehetik még teljesebbé maguk számára a budapesti fotóművészeti élményt.


BERLIN VENDÉGVÁROS – BERLinBUDAPEST FESZTIVÁL

Az elmúlt évek sikeres gyakorlatát követve az Art Market Budapest 2014-ben is kiemelt témát választ, amelyet a vásár keretein belül, valamint külső eseményeken mutat be a közönségnek. 2014-ben Berlin, a kulturálisan ma talán legizgalmasabb európai főváros „vendégszereplése” jelent különleges csemegét. Az Art Market Budapest 2014 keretében több száz négyzetméteren nyolc kiállítási standon mutatkozik be Berlin színes művészeti élete, ahol idén a legnagyobb kiállítási standot is berlini kiállító, a város galériái között meghatározó szerepet játszó Tammen & Partner foglalja el.
Az október 10-i Berlin Nap eseményei között berlini és budapesti streetart művészek performansza keretében sor kerül a „Berlini Fal újrafestésére”, de a témának szentelt beszélgetések keretében akár a Berlini Galériák Szövetsége igazgatójával is személyesen találkozhatnak az érdeklődők.
Az Art Market Budapest kísérőeseményeként a vásár idején az A38 kiállítóterében látogatható az ismert berlini gyűjtő, Stefan Haupt különleges kollekciójából készült válogatás is, amelyen Megosztva és újraegyesítve címmel 27 művész, köztük olyan sztárok, mint Joseph Beuys alkotásai láthatóak majd.
A képzőművészeti tartalomhoz a vásár minden napján zenei és szórakoztató programok kapcsolódnak, az eseménysorhoz olyan népszerű budapesti helyszínek csatlakoztak, mint a Spíler, a Telep (Einfach Berlin), a Brody Studios vagy a Szimpla.


sCULTURE – SZEPTEMBER 30-ÁN SZABADTÉRI SZOBORPARK NYÍLIK A MILLENÁRISON

sCULTURE elnevezéssel az Art Market Budapest külön kiállítási programot szentel a szobrászatnak annak érdekében, hogy a művészetbarátok és gyűjtők körében a művészeti ágat külön is népszerűsítse, illetve hogy különlegesen látványos elemmel egészítse ki a vásár egyébként is rendkívül komplex kiállítási anyagát.
A programhoz kapcsolódva már szeptember 30-tól a vásár október 12-i zárásáig látványos szoborpark várja a Millenáris parkjába látogatókat.
NÉHÁNY TOVÁBBI RÉSZLET…

VÉDNÖKÖK: Az Art Market Budapest társvédnöke, Nancy G. Brinker, műgyűjtő, az USA kormányának korábbi protokollfőnöke, a Susan G. Komen alapítvány vezetője – többek között floridai múzeumi vezetőkből és gyűjtőkből álló – kíséretével együtt a vásáron személyesen is részt vesz, illetve kiterjedt személyes kapcsolatai bevonásával intenzív szerepet vállal a külföldi, elsősorban a tengerentúli műgyűjtők megszólításában. A Külgazdasági és Külügyminisztérium korábbi vezetője, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és az uniós polgárságért felelős biztos-jelöltje, Navracsics Tibor hazai társvédnöki szerepvállalása arra tett utalás, hogy Magyarország jó házigazdája kíván lenni a régió kiemelkedő kulturális eseményének.
SZAKMAI TESTÜLET: A vásár Szakmai Testületének tagja Deák Erika galériatulajdonos, a Kortárs Galériák Egyesületének képviselője, Einspach Gábor, a Magyar Műkereskedők és Galériák Országos Szövetségének elnöke, az Artmagazin alapító-kiadója, Gulyás Gábor nemzeti biztos, Nicole F. Loeser berlini galériatulajdonos és kurátor (Whiteconcepts Galéria), a ljubljanai és bécsi kiállítóhellyel is rendelkező Photon Galéria tulajdonosa, Dejan Sluga és a bukaresti Adina Zorzini, a Zorzini Galéria tulajdonosa. A sCULTURE szoborprogram vezető kurátora Gajzágó György, a Bergman Galéria vezetője, kurátorai Kertész László és Készman József.
TOVÁBBRA SINCS KORHATÁR. A fiatal generáció művészetre nevelése az Art Market Budapest kiemelt törekvése, a múzeumpedagógiai foglalkozások az eddigi években ezres nagyságrendben vonzottak iskolásokat a vásárra. A program a támogató B.Braun jóvoltából 2014-ben is díjmentesen hozzáférhető a jelentkező csoportok számára.
INSIDE ART. A vásár szakmai kiegészítő eleme 2014-ben a világ legrégebbi és legolvasottabb művészeti magazinja, az ARTNEWS partneri támogatásával és a MúzeumCafé szervezői közreműködésével jön létre. A kerekasztal-beszélgetésekből és könyvbemutatókból álló program a művészeti világ jelentős szakmai személyiségeinek bevonásával 2014-ben is segít az érdeklődőknek „még többet” megtudni a kortárs képzőművészetről. A nemzetközileg is számottevő szakmai előadássorozat résztvevői között olyan szakemberek szerepelnek, mint a vásár védnökeként is érintett Nancy G. Brinker műgyűjtő, továbbá Sergey Skaterschikov, az ismert műtárgypiaci befektető, a Skate Capital Corp. alapító-tulajdonosa, Anemone Vostell, a Berlini Galériák Szövetségének igazgatója, Sarah Wilson, a londoni Courtauld Institute of Art professzora, Nathalie Moreau, az Université Montpelier tanszékvezetője mellett magyar részről például Somlai-Fischer Ádám, a Prezi alapítója, Pröhle Gergely államtitkár, volt berlini nagykövet vagy Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora.
CAFe BUDAPEST FESZTIVÁL. 2014-től az Art Market Budapest az újjászerveződő CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál partnere és kiemelt programeleme, a stratégiai összefogás keretében a vásár ideje alatt Budapest kiemelkedő nemzetközi színvonalú társművészeti eseményekkel várja a kortárs kultúra iránt érdeklődő nemzetközi és hazai közönséget.
PARTNEREK ÁLTAL NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSOK. A vásárra érkező közönség szórakozását és a művészet élvezetét szolgálják az Art Market Budapest partnereinek és támogatóinak köszönhető szolgáltatások: a VODAFONE által biztosított ingyenes WIFI a kiállítók és látogatók kommunikációs igényeit elégíti ki; a MAX CITY pihenőszigetei a több tízezer látogató, míg a T-SYSTEMS, a VORWERK, a VOLVO és a SAMSUNG közreműködése a VIP vendégek kényelmét szolgálja; a PASTRAMI étterem a helyszíni látogatók, a ZSIDAI Csoport, a BORTÁRSASÁG, a JANA és a VERGNANO a vásár VIP vendégei ellátását segíti; BUDAPEST Főváros partnersége új programelemek, köztük városi installációk létrehozására ad lehetőséget; a USTREAM jóvoltából a vásár egyes programjai online is nyomon követhetőek lesznek.
DÍJAK. Az ARTMAGAZIN által összeállított zsűri a legszebb stand díját, a múzeumpedagógiai program résztvevői a B.BRAUN díját ítélik oda az Art Market Budapest kiállítóinak, a nyertesek 2015-ben kedvezményesen térhetnek vissza a vásárra. A Mű, amelyben élek elnevezésű program a design, a divat és a művészet világát kapcsolja össze, és fiatal divattervezők pályázatai alapján a győztes kollekciókat az Art Market Budapest keretében mutatja be.
NYITVA TARTÁSI IDŐ. Az elmúlt évek tapasztalatai, a visszajelzések és észrevételek figyelembe vételével az Art Market Budapest mindennap 11.00 és 20.00 óra között tart majd nyitva, illetve a pénteki napon (22 óráig) meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat.

Hozzászólások: Új hozzászólás
Még nincs hozzászólás
Legfrissebb mozgóképes hírünk:
Legfrissebb fórum témáink:
Kik rejtőznek a szignók mögött?
Porcelán készlet beazonosítása
festő szignó alapján
Porcelán jelzés keresés
NFT technológiák
comune di ferrara
Kérdés
Porcelán monogram
erről a jelzésről szeretnék többet tudni
Hollóházi porcelán szett
Antikregiseg.hu mûkincsportál: Régiségbolt és Antikvárium egy helyen
Csodaszarvas mûkereskedelmi portál
Megtalál minket Qr kód alapján is KÖVESSEN MINKET: Facebook KÖVESSEN MINKET: Twitter KÖVESSEN MINKET: Youtube KÖVESSEN MINKET: Google+ KÖVESSEN MINKET: Pinterest

Honlapunkról
Hogyan adhatok el?
Hogyan vásárolhatok?
Ingyenes hirdetésfeladás!

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Írjon nekünk!
Hírlevelet kérek

Művész adatbázis
Művészeti fogalomtár
Antikrégiség.hu Mesetár
Antikrégiség.hu Akadémia

Videók
Árverési hírek
Kulturális hírek

Történelmi hírek

© 2022 Antikrégiség.hu | Hírlevél | Elérhetõség | Üzletszabályzat | Médiaajánlat | Szerzõi jogok | Antikrégiség.hu adatvédelmi elvei