Jubileumi 20. Műgyűjtők Éjszakája a Falk Miksa utcában | Antikrégiség.hu
Születésnapi újság Ajándék újságok
Antikregiseg.hu mûkincsportál: Régiségbolt és Antikvárium egy helyen
Csodaszarvas Kulturális és Mûkereskedelmi Portál: online piactér antik mûtárgy  kortárs régiség könyv
Keresés az Antikrégiség.hu Piactéren Részletes keresés >>>
Kövesse az Antikrégiség.hu Portált Facebookon!!


Régiség kategóriák:
RSS feliratkozás: Antik bútor Antik bútor (6285)
RSS feliratkozás: Bélyeg Bélyeg (3237)
RSS feliratkozás: Egyéb régiség Egyéb régiség (3717)
RSS feliratkozás: Ékszer Ékszer (359)
RSS feliratkozás: Ezüst, fémtárgy Ezüst, fémtárgy (896)
RSS feliratkozás: Festmény Festmény (3288)
RSS feliratkozás: Grafika, rézkarc Grafika, rézkarc (544)
RSS feliratkozás: Hangszer Hangszer (702)
RSS feliratkozás: Képeslap Képeslap (1381)
RSS feliratkozás: Lámpa, csillár Lámpa, csillár (1026)
RSS feliratkozás: Militária, fegyver Militária, fegyver (733)
RSS feliratkozás: Műszaki tárgyak Műszaki tárgyak (1982)
RSS feliratkozás: Néprajzi tárgy Néprajzi tárgy (430)
RSS feliratkozás: Óra Óra (835)
RSS feliratkozás: Papírrégiség Papírrégiség (1268)
RSS feliratkozás: Pénz, érme Pénz, érme (1644)
RSS feliratkozás: Porcelán, kerámia Porcelán, kerámia (4374)
RSS feliratkozás: Szobor Szobor (810)
RSS feliratkozás: Textil, szőnyeg Textil, szőnyeg (1222)
RSS feliratkozás: Üveg, kristály Üveg, kristály (1077)
RSS feliratkozás: Vallási tárgyak Vallási tárgyak (242)


Könyv kategóriák:
RSS feliratkozás: Antik könyv Antik könyv (1866)
RSS feliratkozás: Életmód, egészség Életmód, egészség (237)
RSS feliratkozás: Gasztronómia Gasztronómia (186)
RSS feliratkozás: Gazdaság, üzlet Gazdaság, üzlet (59)
RSS feliratkozás: Gyerekkönyv Gyerekkönyv (449)
RSS feliratkozás: Idegen nyelvű Idegen nyelvű (362)
RSS feliratkozás: Irodalom, regény Irodalom, regény (1757)
RSS feliratkozás: Lemez, CD, DVD Lemez, CD, DVD (1219)
RSS feliratkozás: Műszaki könyv Műszaki könyv (318)
RSS feliratkozás: Művészeti könyv Művészeti könyv (784)
RSS feliratkozás: Nyelvkönyv, szótár Nyelvkönyv, szótár (176)
RSS feliratkozás: Régi diafilm Régi diafilm (150)
RSS feliratkozás: Régi újság, folyóirat Régi újság, folyóirat (1692)
RSS feliratkozás: Sport Sport (170)
RSS feliratkozás: Tankönyv Tankönyv (541)
RSS feliratkozás: Történelem Történelem (477)
RSS feliratkozás: Tudományos könyv Tudományos könyv (459)
RSS feliratkozás: Útikönyv, földrajz Útikönyv, földrajz (244)
RSS feliratkozás: Vallási könyv Vallási könyv (579)


Galéria: online tárlatok
RSS feliratkozás: Festmény kiállítás Festmény kiállítás
RSS feliratkozás: Fotográfia kiállítás Fotográfia kiállítás
RSS feliratkozás: Iparművészet Iparművészet
RSS feliratkozás: Kerámia kiállítás Kerámia kiállítás
RSS feliratkozás: Szobor kiállítás Szobor kiállítás
RSS feliratkozás: Textil kiállítás Textil kiállítás
RSS feliratkozás: Történelmi kiállítás Történelmi kiállítás
Segítség:
Hogyan adjak el?
Hogyan vásároljak?
Kövessen minket!
Kövesse az Antikrégiség.hu TV adásait a YOUTUBE-on!
Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Twitteren!! Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Twitteren!!
Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Facebookon!! Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Facebookon!!
Hirdetések
Csodaszarvas ebolt
RSS feliratkozás: Hírek ÖSSZES HÍR RSS feliratkozás: Árverési hírek ÁRVERÉSI HÍREKRSS feliratkozás: Kulturális hírek KULTURÁLIS HÍREKRSS feliratkozás: Történelmi hírek TÖRTÉNELMI HÍREK RSS feliratkozás: Mozgóképes hírek MOZGÓKÉPES HÍREK RSS feliratkozás: Naptár idõpontok NAPTÁR

Jubileumi 20. Műgyűjtők Éjszakája a Falk Miksa utcában

Megosztás

2011.11.09. | Kulturális hírek

Továbbítás e-mailben | Nyomtatás
Huszadik alkalommal rendezik meg november 10-én a Műgyűjtők éjszakáját. Ezúttal is több kiállítás-megnyitóval, tárlatvezetéssel, koncerttel és egyéb színes programokkal várják a nagyérdeműt a galériákban 17 és 24 óra között az V. kerületi Falk Miksa utcában és környékén. Az összes program ingyenes.Ezúttal is a kortárs művészek alkotásaiból rendezett kiállítások megnyitói lesznek többségben: összesen négy kortárs művészeti vernisszázs közül válogathatnak az érdeklődők a Műgyűjtők ékszakáján.

A Franciaországban élő, magyar származású képzőművész, Major Kamill legújabb munkáival, a Palmyra-sorozattal várja az érdeklődőket a Kálmán Makláry Fine Arts galéria. A korábban megismert monokróm alkotásokat felváltották a színes képek – ezeket tekinthetik meg most a látogatók. A tárlatot Hajdu István művészetkritikus nyitja meg, s a művész is Magyarországra utazik az alkalomra.

A fiatalon elhunyt Munkácsy-díjas alkotó, Gémes Péter életművéből válogatott tárlat nyílik a Műgyűjtők éjszakáján a MissionArt Galériában. Gémes legjellegzetesebb műveivel a – body arthoz kapcsolódó – magyar képzőművészeti fotóhasználat egyik legeredetibb képviselőjévé vált. Kikísérletezett egy különös megvilágítási technikát, amellyel saját testéről és modellekről olykor negatív hatású, fekete-fehér fényképeket készített. A most nyíló kiállításon számos darab látható majd eme különleges képzőművészeti alkotások közül.

A MissionArt Galériába ezen az estén betérők tanúi lehetnek majd több új mű megszületésének is, hiszen a Műgyűjtők éjszakája folyamán itt lesz Selmeczi Mátyás, nemzetközi hírű árnyképkivágó, aki a helyszínen is készít majd portrékat. Angliában mindmáig nagy kultusza van az árnyképkivágásnak, amely a fotó előtti korokban élte igazán virágkorát. Aki először látja, megdöbben azon, hogy a mindössze 2-3 perc alatt, egyetlen olló és egy darab fekete papír segítségével elkészülő profilkép milyen megdöbbentően hasonlít a modellhez.

A Bardoni Intérieur is egy kortárs alkotó, Kadosa Kiss József festőművész kiállításával vár mindenkit ezen az estén. A Segítő kezek címet viselő tárlatot Pálinkás János nyitja meg.

A B55 Galéria egy csoportos kiállítást nyit a Műgyűjtők éjszakáján: Gátlások nélkül címmel Bánki Ákos, Baráth Áron, Ernszt András, Klimó Károly, Kopasz Tamás, Nádler István, Romvári Márton és Somody Péter alkotásaival ismerkedhetnek az érdeklődők. A kiállítás célja bemutatni a magyar kortárs művészet absztrakt hagyományokra épülő jelenlegi tendenciáit. A tárlat témafelvetése ugyan a fiatal művészekből indul ki, ám fontosnak tartja bemutatni az előttük járó generáció aktuális műveit is.

Az eseményre látogatók nem csupán kortárs megnyitók közül válogathatnak, hiszen a Montparnasse Galéria Réth Alfréd, Franciaországban élt nemzetközi hírű festőművész alkotásaiból rendezett tárlattal készül a programra. A kiállításon főleg az 1950-es évek munkái lesznek láthatóak. Réth egyik legfontosabb periódusa volt az Anyagok harmóniája, amely az 50-es évekre csúcsosodott ki. Homokot, fűrészport, kavicsot használt színes képeihez. A tárlaton néhány monumentális alkotás tekinthető majd meg, amelyhez hasonlóakat Magyarországon még közgyűjteményekben sem láthatnak az érdeklődők.

A Haas Galériában a két világháború között az úgynevezett KUT (Képzőművészek Új Társasága) Klub női tagjainak munkáiból válogatott Feminális Kiállítás címet viselő tárlat látható. A válogatásban összesen 18 művész, többek között Anna Margit, Ferenczy Noémi és Szántó Piroska alkotásait tekintheti meg a közönség. Az este folyamán két alkalommal is: 19 és 21 órakor tárlatvezetéssel kísérik végig az érdeklődőket a kiállításon. Emellett ugyancsak a Műgyűjtők éjszakáján rendezi meg a galéria az immár hagyományos KUT-Klubot, melynek célja, hogy művészettörténészek, kortársak, gyűjtők közreműködésével a KUT ismert és kevésbé ismert tagjainak portréját megrajzolja. Az erre az estére meghívott vendégek: Kopócsy Anna, Kürti Emese, Turai Hedvig, Kecskeméti Kálmán Zsákovics Ferenc művészettörténészek.

A Pintér Galéria és Aukciósház is igazi „képzőművészeti nyalánksággal” készül az estére: a szocreál remekeiből válogatott kiállítást és vásárt rendeznek.
Újrarendezve című kiállításával várja a nagyérdeműt a Műgyűjtők éjszakájára a Kieselbach Galéria. Hogy a cím mit takar, azt csak november 10-én tudhatják meg az az oda látogatók.

A budapesti galéria-negyed egy új üzletének bemutatkozására is sor kerül: a Falk Miksa utca 24-ben megnyílt Art001 Galéria várja a látogatókat, kínálatában XX-XXI. századi festményekkel, porcelánokkal és ezüst tárgyakkal.

A Nemes Galéria a hagyományokhoz méltón minőségi XIX–XX. századi magyar festményeket, grafikákat, valamint régi külföldi mesterek alkotásait mutatja be, az iparművészetet pedig az Artcore Antik & Design képviseli ezen az estén: a kényelmet és használhatóságot az igényes egyediséggel ötvöző XX. századi bútorokkal.

Mint idáig mindig, ezúttal is teret kap a zene: Pintéréknél este 8 órától a Grencsó és barátai jazzkoncertje hallható, a Haas Galériában pedig a „Haas Daléria” műsorát élvezheti a közönség az 1920-30-40-es évek-béli revü-, kabaré- és filmzenékből összeállított melódiákkal.

A Műgyűjtők éjszakájának összes programja ingyenes.


Hozzászólások: Új hozzászólás
Még nincs hozzászólás
Legfrissebb mozgóképes hírünk:
Legfrissebb fórum témáink:
Kik rejtőznek a szignók mögött?
Porcelán készlet beazonosítása
festő szignó alapján
Porcelán jelzés keresés
NFT technológiák
comune di ferrara
Kérdés
Porcelán monogram
erről a jelzésről szeretnék többet tudni
Hollóházi porcelán szett
Antikregiseg.hu mûkincsportál: Régiségbolt és Antikvárium egy helyen
Csodaszarvas mûkereskedelmi portál
Megtalál minket Qr kód alapján is KÖVESSEN MINKET: Facebook KÖVESSEN MINKET: Twitter KÖVESSEN MINKET: Youtube KÖVESSEN MINKET: Google+ KÖVESSEN MINKET: Pinterest

Honlapunkról
Hogyan adhatok el?
Hogyan vásárolhatok?
Ingyenes hirdetésfeladás!

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Írjon nekünk!
Hírlevelet kérek

Művész adatbázis
Művészeti fogalomtár
Antikrégiség.hu Mesetár
Antikrégiség.hu Akadémia

Videók
Árverési hírek
Kulturális hírek

Történelmi hírek

© 2022 Antikrégiség.hu | Hírlevél | Elérhetõség | Üzletszabályzat | Médiaajánlat | Szerzõi jogok | Antikrégiség.hu adatvédelmi elvei