Fórum: Cseh porcelán azonosítása |
|
Témát létrehozta: heva | 2019.10.18. 09:15 |
| Vissza a fórum kezdõlapra |
| Új téma indítása >> |
Új hozzászólás >> Belépés |
| heva | 2020.01.09. 16:33 | #6111 | Elõzmény: #6085 | Válasz erre >> Belépés | Nagyon szépen köszönöm a választ :-) Közben én is hasonló időintervallumra gyanakodtam, ami egyébként a porcelánok családi történetével is nagyjából egyezik.Ez az átmeneti időszak nem lehetett túl hosszú, mert ebből a jelölésből lényegesen kevesebbet találtam, mint az Epiag Aich Chechoslovakia jelölésből.
heva |
|
 h i r d e t é s  |
| ella9 | 2019.11.14. 10:48 | #6085 | Elõzmény: #6074 | Válasz erre >> Belépés | Kedves heva, kérdésed első felére tudok válaszolni. Az általatok birtokolt tálalókészlet a J. Möhling által Doubí u Karlových Varů (Aich) területén 1849-ben létesített porcelánüzemhez köthető. Az üzemet 1860-ban eladták A.C. Angernek, akitől 1901-ben átvette a céget az L. Engel und Sohn társaság. 1922-től az Epiag koncern része az üzem. 1849-ől 1922-ig masszába nyomott Aich jelzést használnak, ezt követően, tehát már az Epiag-időszakban, áttérnek a ti tálalókészleteteken is fellelhető bélyegezett, vagy géppel nyomtatott Aich Czechoslovakia jelölésre. Feltehetően ezt csupán a tulajdonosváltást követő átmeneti időszakban használták, mert a legtöbb kései termékükön Epiag Aich Czechoslovakia jelzés szerepel. Az árat illetően nem szeretnék nyilatkozni, mivel nem vagyok a téma szakértője.
ella9 |
|
| heva | 2019.10.18. 20:50 | #6074 | Válasz erre >> Belépés | A fenti képen lévő tálaló készlet "Aich Chechoslovakia" jelzésére lennék kíváncsi milyen gyártót jelöl,mennyire régi, milyen értéke lehet. Családunkban több generáción keresztül öröklődött :-)
 Nagyitáshoz kattinson a képre!!
heva |
|
| heva | 2019.10.18. 09:19 | #6073 | Válasz erre >> Belépés | A segítséget előre is köszönöm :-)
heva |
|
| heva | 2019.10.18. 09:15 | #6072 | Válasz erre >> Belépés | Kedves szakértők mit lehet tudni a képen látható jelzésről, gyártóról? Mikor készülhetett, milyen értéket képvisel? Dédszülőkig visszanyúló örökség.
heva |
|