ingyenes webstatisztika
Mutárgyak, mukincsek vagyonvédelme - Antikrégiség.hu Akadémia
Antikregiseg.hu műkincsportál: Régiségbolt és Antikvárium egy helyen
Antikregiseg.hu műkincsportál: Régiségbolt és Antikvárium egy helyen
Csodaszarvas műkereskedelmi portál - Antikrégiség.hu
Belépés | Regisztráció
Keresés:
Hírlevélre:
Régiség kategóriák:
Könyv kategóriák:
Galéria: online tárlatok
Segítség:
Hogyan adjak el?
Hogyan vásároljak?
Kövessen minket!
Kövesse az Antikrégiség.hu TV adásait a YOUTUBE-on!
Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Twitteren!! Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Twitteren!!
Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Facebookon!! Csatlakozzon az Antikrégiség.hu közösségéhez és kövessen minket a Facebookon!!
Partner oldalak:
 Antikkönyv.hu
Antikrégiség.hu Akadémia
ANTIKRÉGISÉG.HU AKADÉMIA: hasznos tudnivalók, információk, tanácsok műgyűjtőknek és régiség, mûvészet iránt érdeklõdõk számára.
Az Antikrégiség.hu Akadémia azzal a szándékkal jött létre, hogy hasznos tudnivalókat, információkat közvetítsen a kezdõ mûgyûjtõknek és a régiség, mûvészet iránt érdeklõdõ szélesebb közönség számára is.

Antikrégiség.hu Akadémia főbb témái:

Hasznos tudnivalók a bélyeg adás-vételhez
Hasznos információk érmekrõl, bankjegyekrõl
Hasznos segédanyag a képeslapokról
Magyar Bibliakiadások listája 1466-1900
Magyar Rézmetszõk listája névjegyzéke

 

Magyar Festészet története 1000-1950-ig
Magyar Mûgyûjtõk névjegyzéke 1950-ig
Magyar Grafikusok névjegyzéke, listája
Magyar Karikatúristák névjegyzéke, listája
Magyar Alkalmazott Grafika története

 
Műtárgyak, műkincsek vagyonvédelme

 

Vagyonvédelem (műtárgyaink biztonsága)

Meggyőződésünk szerint a hatósági munka és együttműködés mellett, a műtárgyakkal, műkincsekkel foglalkozók jogkövető magatartása, azetikai ajánlásokban is leírt tisztességes eljárása valamint a műtárgytulajdonosok gondossága jelentős mértékben hozzájárulhat a műtárgyforgalom tisztulásához és a kapcsolódó jogellenes tevékenységek visszaszorításához.

Bűnmegelőzési tanácsok
A műtárgytulajdonosoknak mindent meg kell tenniük, hogy műkincseik számára a lehető legnagyobb fizikai biztonságot teremtsék meg. Az állagmegóvás (hőmérséklet, páratartalom, fényerő, stb.) feltételeinek biztosítása mellett ajánlatos az őrzés helyéül szolgáló helyiséget behatolás gátló eszközökkel illetve riasztó rendszerekkel felszerelni, továbbá műtárgyszállítás esetén (például, ha egy kiállítási kölcsönzés esetén nagyobb értékről van szó) akár fegyveres kíséretet is biztosíttatni. Ezek meglétét illetve megteremtését általában egy külön műtárgybiztosítás megkötéséhez is előfeltételül szabják a biztosító társaságok. A megfelelő biztonság kialakítása érdekében fordulhatnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vagyonvédelmi tanácsadásához is.

Házileltár (ellopott műtárgyaink visszaszerzése érdekében)
Az ORFK NNI Műkincsvédelmi Alosztálya a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) Műtárgyfelügyeleti Irodájával közösen egy, a nemzetközi ajánlásokat (Object ID) is figyelembevevő műtárgynyilvántartó adatlapot szerkesztett meg. Ennek célja, hogy a műtárgytulajdonosok egy „házileltárt” készítsenek saját maguk számára és azt gondosan megőrizve egy műtárgylopás esetén a nyomozóhatóságok rendelkezésére tudják bocsátani. Ez a nemzetközi tapasztalatok alapján a nyomozást és a műtárgy megkerülését segítő eszközök közül az egyik leghatékonyabb. (E nélkül gyakran az sem tudható pontosan, mit kell keresni...) Az egyszerű, áttekinthető lapon a tárgy fényképén túl annak megnevezése, műfaja, címe, pontos méretei, leírása, egyedi azonosításra alkalmas tulajdonságai (pl. sérülés, javítás, stb.) feltűntetésére szolgáló rovatok szerepelnek.

 

Kapcsolodó témák:

Műtárgyak, műkincsek vagyonvédelme
Műkereskedők nemzetközi etikai kodexe
Tanácsok a biztonságos műtárgyvásárláshoz
Gyűjteménygyarapítás etikai szabályai ICOM ajánások

   
 
RSS feliratkozás: Hírek ÖSSZES HÍRRSS feliratkozás: Árverési hírek ÁRVERÉSI HÍREKRSS feliratkozás: Kulturális hírek KULTURÁLIS HÍREKRSS feliratkozás: Történelmi hírek TÖRTÉNELMI HÍREKRSS feliratkozás: Mozgóképes hírek VIDEÓKRSS feliratkozás: Antikrégiség.hu Mesetár MESETÁRRSS feliratkozás: Naptár időpontok NAPTÁR
Legfrisebb hírek:
További hírek >>
Legfrissebb fórum témáink:
Porcelán monogram
szőnyeg kérdés
vigyázat csaló
Kik rejtőznek a szignók mögött?
Festő signója
Ki ismeri ezt a szignót?
1909-es jelzés
Segítséget kérek Csehszlovák jelzésre
Porcelán Márka monogramja
Ki ismeri ezt a szignót
Antikregiseg.hu műkincsportál: Régiségbolt és Antikvárium egy helyen
Csodaszarvas műkereskedelmi portál

Honlapunkról
Hogyan adhatok el?
Hogyan vásárolhatok?Ingyenes hirdetésfeladás!

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Írjon nekünk!
Hírlevelet kérek

Művész adatbázis
Művészeti fogalomtár
Antikrégiség.hu Mesetár Antikrégiség.hu Akadémia

Videók
Árverési hírek
Kulturális hírek
Történelmi hírek

KÖVESSEN MINKET: Facebook KÖVESSEN MINKET: Twitter KÖVESSEN MINKET: Youtube KÖVESSEN MINKET: Google+ KÖVESSEN MINKET: Pinterest
© 2020 Antikrégiség.hu | Hírlevél | Elérhetőség | Üzletszabályzat | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Antikrégiség.hu adatvédelmi elvei